Minden, ami miskolci sport!

5 perc Misivel

,,Ha vasárnap mind a hat pont Miskolcon marad, talán még a kenyér is olcsóbb lesz "

Az MVSC-Emőd bajnoki előtt Jordán Andrással, az MVSC-Miskolc vezetőedzőjével beszélgettünk.

2023. október 16. - Mihály Szél

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

- Mennyire elégedett a csapat játékával az elmúlt 10 forduló távlatában ?

A csapat játékával és hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok. Egy olyan keretet sikerült a nyáron összehozni, ami minőségben és mennyiségben is rendben van, így azt kell mondjam, hogy minden héten nyugodt szívvel várhatjuk a mérkőzéseket, mert hétközben megteszünk mindent azért, hogy az egyre népesebb szurkolótáborunkat hétvégén ki tudjuk szolgálni. Aki látta a hétvégi Szirmabesenyő elleni mérkőzésünket, úgy gondolom, hogy meg tud ebben erősíteni. Annak ellenére is, hogy különböző okok miatt 7 játékos nem állt a csapat rendelkezésére.

ne_vtelen_terv_73.png

- Milyen mértékben van az ellenfelek taktikájához igazítva a játékunk vagy mindig az alap koncepciós játékunkat próbáljuk játszani bárki is az ellenfél?

Úgy gondolom, hogy ha jó csapat vagyunk, akkor a saját játékunkkal kell mindig foglalkoznunk, azt kell erősítenünk minden edzésen, hogy a hétvégén rá tudjuk erőltetni az akaratunkat az ellenfelünkre is. Természetesen ahhoz, hogy a játékosok a lehető legkomfortosabban érezzék a pályán magukat, így minden adódó játékhelyzetre fel kell, hogy legyenek készítve, amihez igyekszünk a lehető legtöbb információt beszerezni az aktuális ellenfelünkről is.

- Mennyire mutat reális képet az aktuális tabella a csapatok erősségét tekintve?

Azt mondják, hogy 10 forduló elteltével már kezdenek körvonalazódni az aktuális erőviszonyok. Én azonban úgy gondolom, hogy amikor lemegy a bajnokság fele, akkor lehet majd következtetni a tabellából, az aktuális pozíciók megszerzésére.

-Melyek azok az együttesek amelyeknek játéktudása alapján magasabb pozícióban kellene elhelyezkednie a táblázaton?

Az a megítélésem az eddig lejátszott mérkőzések alapján, hogy az ez évi bajnokság a második helyért zajlik, mert látjuk, hogy az Ózd mennyire stabilan hozza a mérkőzéseit. Nem véletlen, hogy 100%-os teljesítménnyel 3 kapott góllal álnak 10 forduló után. Az Ózdot követő 4-5 csapat között nüánszok dönthetnek majd a helyezésekről, és jól látszik azt is, hogy a középmezőny csapatai között is 2-3 pont dönti el az aktuális helyezést. Szerintem ez egy kiegyenlített jó bajnokság, ahol nincsennek lefutott mérkőzések, minden csapatnak maximálisan koncentrálni kell, hogy el tudja majd érni a célját az év végén.

- Vannak olyan hiányposztok a csapatban ahol erősítésre lenne szükség?

Egy edző mindig tud olyan játékost mondani, akit szívesen látna a csapatában. Csak hogy egy nevet említsek, Bacsa Patrik rendszeresen a Kubikban edz. Egyelőre a pályát határoló vonal rossz oldalán, de...

Mint már említettem, ezen az éven olyan játékoskeret jött össze a Vasútban, hogy nem lehet hiányérzetem. A játékosok futballtudása, mentalitása és a keret mélysége is rendben van (20 mezőnyjátékos és 3 kapus alkotja a felnőtt csapat keretét) ezekből a játékosokból 1 kapus és 5 mezőnyjátékos UP korú, ennek köszönhetően rendszeresen minden játékosnak meg tudjuk adni a mérkőzésterhelést, ha nem a felnőtt csapatban játszanak kezdőként, akkor a Kiemelt Regionális U19 es csapat mérkőzésén szerepelnek és olyan is előfordul, hogy szombaton kezdők a 19-n vasárnap pedig a padon vannak a felnőtt csapatban.

- Prioritás volt a bajnokság kezdete előtt a Magyar Kupa főtáblára jutás lehetősége?

Az eddigi MVSC-s éveim alapján az Vasútnak inkább teher volt a Magyar Kupa, mert hétközben nem nagyon tudtunk összejönni megfelelő létszámban. Mint már utaltam rá, hogy a nyáron sikerült megfelelő keretet összehozni, így a hétközi mérkőzések is könnyebben kivitelezhetőek, ennek ellenére nem volt prioritás a Kupa. Jelen helyzetünkben viszont megígérhetem, hogy a Magyar Kupa következő mérkőzésére is maximálisan fel fogunk készülni és mindent megteszünk, hogy a következő körbe lépjen a csapat.

ne_vtelen_terv_71.png

- Sikernek könyvelhetnénk el egy Top 3-as végső pozíciót ebben az idei megyei 1-es bajnokságban?

Úgy gondolom, hogy a dobogón végezni egy versenyen mindig siker, tehát ez ebben az esetben is az lehet. Főképpen azért, mert az elsőhely, ha elkelt, akkor az élbolyhoz tartozó csapatoknak már csak kettő marad a dobogón. A jelen pillanatban ott tartózkodó csapatokon kívül 4-5 együttes biztosan van, aki ezzel a céllal vágott neki a sorozatnak.

- Vasárnap 13:30 perctől az Emőd csapatatát látja vendégül a Vasút. Az emődiek a 13. helyen állnak, azonban az előző fordulóban a 3. helyezett Sárospatak ellen tudtak győzni. Hogyan készül a csapat erre a találkozóra?

Az Emőd csapatát irányító Vass Laci barátomat nagyon jó szakembernek tartom, ezért nem vagyok meglepődve, hogy elkapnak egy – egy skalpot a megyei elitben. A nyáron sikerült megerősíteni a magabiztosan bajokságot nyerő csapat keretét, több jó játékosuk volt tavaly is. Még egységessebbé tették a keretüket, szerintem stabil, jó csapata van az Emődnek. Ennek ellenére természetesen arra készülünk, hogy jó játékkal és újabb győzelemmel örvendeztessük meg a szurkolóinkat, mert jól érezzük magunkat az aktuális pozíciónkban. Ezt szeretnénk stabilizálni az előttünk álló mérkőzéseken.

Az interjút követően Jordán András hozzátette, hogy: 

Ha vasárnap mind a hat pont Miskolcon marad, talán még a kenyér is olcsóbb lesz hétfőn!

Köszönöm az interjút. Várunk mindenkit vasárnap a Kubikba! Legyen teltház kétszer is vasárnap Miskolcon! 

Az esemény facebook linkje: https://fb.me/e/4Xa8TxgAE

A bejegyzés trackback címe:

https://5percmisivel.blog.hu/api/trackback/id/tr9518235939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása